Tegenwoordig is bijna alles online te vinden. Het online tijdperk waarin wij ons bevinden zorgt ervoor dat consumenten steeds slimmer omgaan met hun (online)koopgedrag. Consumenten nemen de tijd om producten en diensten online op te zoeken en te vergelijken, voordat zij deze daadwerkelijk kopen.

Een duidelijke professionele website en gerichte marketing kunnen je goed helpen bij het inspelen op deze online koopgedrag trend. Je website is jouw visitekaartje, de bron van alle informatie die jij wil geven aan de consument.

In 2018 heeft zo’n 96% van de Nederlandse consumenten van 15+ een of meerdere producten of diensten online gekocht.

Je website is een plek waar je je klanten naartoe kan sturen wanneer zij een product of service willen bekijken of kopen. Een website is belangrijk voor je marketing en verbreed zich tot digitale marketing strategieën. Hoe jij consumenten naar jouw website lokt, is de strategie die je gebruikt.

Als onderdeel van social media marketing, kunnen diverse platformen zoals Instagram, Twitter en Facebook gebruikt worden om verkeer naar je website te sturen. Dit doe je bijvoorbeeld door middel van posts die gericht zijn op informatie over jouw services en producten die op je website te vinden zijn.

De informatie die je geeft via je website, is onderdeel van content marketing. Dit kan onder andere bestaan uit blog posts of product beschrijvingen. Je website is de perfecte plek voor het plaatsen van content die jouw bedrijf maakt om consumenten te informeren en/of bezig te houden – precies zoals de blog die je nu aan het lezen bent!

Ook voor e-mail marketing is het belangrijk om een website te hebben. Wanneer je klanten probeert te bereiken door e-mails te sturen met informatie of acties, wil je hun wel verder naar je website met álle informatie en producten kunnen sturen.

Een website helpt niet alleen bij het vergroten van je sales, het helpt ook bij het vergroten van je beschikbaarheid om te verkopen. Websites maken het mogelijk dat je je producten en diensten 24/7 kan verkopen.

Dit betekent dat je dus niet de hele dag actief bezig hoeft te zijn met leads, aangezien deze alle informatie die ze nodig hebben op je website kunnen vinden.

Het gebruik van de mobiele telefoon voor online winkelen is ruim 7% gegroeid tussen 2017 en 2018.

Natuurlijk is naast het sturen van verkeer naar je website, het ook belangrijk om te kijken hoe en wat voor informatie je geeft via je website. Je website laat consumenten zien waar je merk om draait. Buiten de presentatie van producten en services, kan je consumenten informeren over je bedrijf en haar missie. Consumenten je bedrijf laten leren kennen, is onderdeel van het opbouwen van vertrouwen, wat de eerste stap is in het opbouwen van langdurige klantrelaties.

In conclusie: een website is dé ruggengraat voor jouw zakelijke succes. Door online aanwezigheid te hebben via je website, kun je meer consumenten bereiken en ‘overhalen’ om jouw service of product te kopen. Het gebruik van digitale marketing (strategieën) zorgt ervoor dat je juist die consumenten bereikt die je wilt bereiken.