Trends voor corporate website

18-03-2022
MATERIAL DESIGN EN MINIMALISME BRUTALISME
In onze ontwerpen passen we vaak een Material Design in combinatie met de trend minimalisme brutalisme toe. Natuurlijk is ook de tegen hangende trend echte Brutalisme bespreekbaar.

De ontwerpstijl Material Design leidt tot moderne, strakke ontwerpen waarin plaats is voor diepte, lagen, schaduwen en animaties. Het sluit aan bij Minimalisme Brutalisme. De tijd van ‘flashy’ webdesign vol met versieringen en tierelantijntjes is voorbij. Dat leidt maar af van de conversie. Een tegen hangende trend is echte brutalisme (gewaagde kleurenschema’s, afbeeldingen en lettertypen), dit past minder bij bedrijfswebsites, meer bij websites voor evenementen en artiesten.

AUTHENTIEKE FOTOGRAFIE EN VIDEO
Het toepassen van op maat gemaakte, professionele fotografie zorgt ervoor dat u bedrijf goed wordt geëtaleerd. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Zeggen beelden meer dan 1000 woorden, voor video geldt dit misschien wel in tienvoud. Videoachtergronden pakken de aandacht van de bezoeker. In combinatie met parallax scrollen wordt de website dynamischer en innovatiever. De bezoeker krijgt met dit effect meer een beleving op uw website.

ASYMMETRISCHE LAY-OUT, DUOTONE EN UITGESPROKEN TYPOGRAFIE
Drie mogelijkheden waar wij tijdens het ontwerpen naar kijken is een Asymmetrische lay-out, Duotone en typografie.

Een broken grid of asymmetrische lay-out is een trend die direct in het oog springt. Een bijbehorende trend is gebruik maken van natuurlijke en gestroomlijnde vormen. Ze geven de illusie van meer flexibiliteit. Een duotone afbeelding is vergelijkbaar met zwart-wit beeld, alleen dan met andere kleuren. Duotone afbeeldingen zijn vaak visueel indruk wekkend, vormen een eenheid en zorgen dat de afbeeldingen niet vloeken met de rest van de website. Tenslotte een gewaagd of uitgesproken font geeft uw merk persoonlijkheid en zorgt voor de juiste sfeer. Zeker bij een minimalistische vormgeving, maakt onderscheidende typografie het verschil.

ONELINERS, FAQ, CHATBOTS EN CHATBOXEN
Een corporate website bevat vaak veel informatie. Veel tekst schrikt lezers af. De kunst is volledige informatie te geven met zo min mogelijk tekst. Goed in het oog springende oneliners en headings. Onderwerpen overzichtelijk behandelen in de vraagvorm met Frequent Akst Question (FAQ) boxen. Een nieuwe FAQ trend zijn chatbots op de site al of niet gecombineerd met een online chatbox. Een chatbot is een geautomatiseerde gesprekspartner. Meer weten over jouw website? Neem gelijk contact met ons op:

KLIK HIER.