Online marketing uitbesteden

18-03-2022
Online marketing wordt door ieder bedrijf op zijn eigen manier uitgevoerd. Soms gebeurd dit door het zelf te doen, door middel van stagiaires, soms gebeurt het ook wel eens niet, maar het kan ook zijn dat jij het liever uitbesteed.

Dit is helemaal niet gek aangezien er tegenwoordig heel veel tools en technieken zijn die een online marketeer onder de knie moet hebben. Met snelle digitale ontwikkeling wordt er ook gevraagd van snelle skills ontwikkeling.

Maak jij al optimaal gebruik van alle online tools of heb jij alle kennis al in huis? Geen zorgen, het is helemaal niet gek als dit nog niet zo is, online marketing is namelijk een vak apart. Veel mensen die in dezelfde situatie zitten denken daarom vaak aan het uitbesteden van Marketing.

JOUW DOEL ONZE ONLINE MARKETING MISSIE
Jouw website zien wij als de kern, het centrale punt waar wij jouw potentiële klanten naar toe willen leiden. Ze zullen hier alles kunnen vinden over jouw product en/of service zodat een potentiële klant een klant kan worden.

Voordat een potentiële klant zomaar een klant kan worden online zijn is het van belang het meeste uit jouw website te halen door:

Jouw website moet er goed uitzien, van UX design, een juiste technische opbouw en een optimale SEO inrichting. Dit allemaal zodat jouw Online Customer Journey optimaal is. Dit is niet alleen fijn voor de potentiële klant maar ook voor de vindbaarheid en leesbaarheid van jouw website.

JOUW WEBSITE, HET CENTRALE PUNT
Wanneer jij optimaal gebruik wil maken van online marketing zal jouw website van top tot teen, van voor tot achtergrond, tactische moeten worden ingericht. Denk hierbij aan een mooi design waarbij gedacht is aan de juiste customer journey, teksten SEO geoptimaliseerd, technisch opgebouwd in de juiste web omgeving voor het leveren van optimale kwaliteit.

Dit begint bij een grafisch designer en een marketing specialist die samen een mooi design neerzetten die inspeelt op de needs en wants van de klanten zodat deze zo effectief mogelijk gebruik kunnen maken van jouw website. Daarna zal een doorgewinterde webdeveloper de website digitaal en online inrichten en coderen. Tesamen met een SEO-specialist die alle teksten en snippets zo effectief mogelijk invult zodat jouw website zo hoog mogelijk zal eindigen in Google.

Wat veel bedrijven dan vergeten is dat hun social media hierop moet inspelen, ook dit heeft effect op de SEO resultaten van jouw website. Onze marketeer zetten ook dit allemaal voor je klaar, zorgen voor een mooie feed en creëren de beste campagnes zodat jij jouw klanten direct kan verblijden.

OPTIMALISEREN OF EEN GEHEEL NIEUWE WEBSITE?
Heb jij al een site, maar trekt deze niet genoeg nieuwe klanten of bezoekers als gehoopt?

Dan sta je voor de keuze, moeten wij de huidige site gaan optimaliseren of is het noodzakelijk om deze geheel te vernieuwen.

Voordat deze keuze gemaakt kan worden moet gekeken worden naar de volgende punten:

Is de SEO, vindbaarheid, optimaal van de website?
Zijn er technische gebreken of achterstanden op de website?
Is de website visueel aantrekkelijk en lopen de actie volgens een efficiënte customer journey?

Met de juiste analyse weet je precies waar je aan toe bent! Soms heeft jouw site alleen een update nodig, maar soms kan het zo zijn dat het voor jouw site en doelen beter is om toch een geheel nieuwe site te gaan bouwen!

HET GENEREREN VAN MEER VERKEER NAAR JOUW WEBSITE
Het genereren van verkeer naar jouw website gaat om allemaal verschillende manieren:

SEO, deze zorgt dat je in google wordt gevonden
SEA (search engine advertisement) deze zorgt ervoor dat via b.v. Google Ads je bovenaan in google komt te staan.
Social media; versterkt SEO & SEA maar helpt ook gericht jouw doelgroep te targeten en deze door te verwijzen naar jouw website.
Pixel, zorgt ervoor dat via Sociale kanalen kan worden ge-retarget, geeft jouw potentiële klanten dat zetje wat ze nodig hebben.

Om dit zo efficiënt en strategisch mogelijk te doen is er een marketingstrategie nodig! Hier persoonlijker hoe beter, neem daarom voor advies contact met ons op via onze contact pagina

HET GENEREREN VAN NAAMSBEKENDHEID
Een mooie website die gepaard gaat met online marketing strategie zal ervoor zorgen dan jouw organisatie een naamsbekendheid boost zal krijgen. Dit zal offline ook zorgen voor organisch bereik (niet betaald bereik).

Deze naamsbekendheid creëer je door het denken van informatie en actueel nieuws over jouw bedrijf. Nu denken veel bedrijven dat een social media post zo gemaakt is. Echter is het belangrijk om een goed bericht te maken en deze met de juiste verzorging uit te werken. De online marketing strategie zal namelijk compleet in lijn moeten liggen met wat jij voor ogen hebt en ook met hoe jij je profileert online.

Dit zorgt voor herkenbare branding, wat kan door middel van foto’s, video’s, animatie of art-graphic design. Deze samen met een pakkende caption die voor een CTA (call-to-action) zorgt en je hebt je eerste strategische bericht op je social media kanaal staan.

Echter ben je er dan nog niet. Bij social media staat sociaal centraal! Het is daarom enorm belangrijk ook binnen een bepaalde tijdspan te reageren op reactie, likes en of berichten.

Dit schept vertrouwen en een hoge interesse in uw dienst op product.

SOCIAL MEDIA ADVERTISING
Naast het plaatsen van berichten op jouw kanalen wil je natuurlijk ook dat deze jouw doelgroep, potentiële klanten, bereiken! Met organisch bereik alleen zal dit helaas niet zo snel gaan als je hoopt. Echter kan deze potentiële klanten wel bereiken via betaalde campagnes. Deze kunnen op allemaal verschillende manieren worden ingericht, voor verschillende soort segmenten en ook via verschillende kanalen.

Het kan voorkomen dat er nieuwe kanalen er populair zijn geworden voor bepaalde doelgroepen, denk hierbij aan SnapChat of TikTok.

Daarom is het goed om te kijken waar jouw product of dienst het beste tot zijn recht komt en het meeste bereik zal genereren.

Het is daarvan van groot belang dat de doelgroep die we gaan targetten met de campagne glas helder is. Belangrijk is dat wanneer jij jouw advertenties juist ingesteld, voor de juiste doelgroep dat ook tijdens de campagne de juiste statistieken bijhoudt om deze tijdig bij de sturen.

Wanneer een externe partij dit voor jou doet zal deze terugverdienen niet alleen door nieuwe verkeer te genereren naar jouw website, maar ook door data te verzamelen met de verschillende campagnes die er worden uitgevoerd. Wil je meer weten over wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen? Neem gelijk contact met ons op:

KLIK HIER.